V torek, 4. aprila 2017, je naša šola gostila posebne tekmovalce. Na podružnični šoli v Hruševju smo v okviru Specialne olimpiade Slovenije, organizirali 14. MATP igre primorsko notranjske regije. Igre so namenjene osebam s težjo in težko motnjo v duševnem razvoju. Vodilo MATP iger je »PUSTITE MI ZMAGATI; ČE PA NE MOREM ZMAGATI NAJ BOM POGUMEN V SVOJEM POSKUSU«. Tako je tekmovanje priložnost, da vsi tekmovalci pokažejo, kako zelo pogumni in vztrajni so. Zato je tudi trud vsakega posameznika poplačan in je zmagovalec prav vsak tekmovalec.

Na igrah je sodelovalo trideset mladostnikov in odraslih iz Centra za izobraževanje, rehabilitacijo in usposabljanje  Vipava, OŠ Kozara Nova Gorica, OŠ Franceta Bevka Tolmin, varstveno delovnih centrov iz Ajdovščine, Vipave in Postojne ter gostiteljske šole. Pomerili so se v aktivnostih, kot so: gibljivost, ročnost, brcanje, udarjanje in upravljanje invalidskega vozička na ročni oziroma električni pogon.

Otvoritve sta se med drugimi udeležili predstavnici Specialne olimpiade Slovenije in Zveze Sožitje ter župana občin Postojna in Loška dolina, navzoče pa so s krajšim programom razveselili učenci POŠ Hruševje in posebnega programa.

Za nemoteno izvedbo iger je skrbelo kar triinpetdeset spremljevalcev in pomočnikov. Posebej so se izkazali dijaki – prostovoljci iz Srednje gozdarske in lesarske šole Postojna.

Medalje je ob zaključku iger sodelujočim podelila Andreja Sterle Podobnik, ultramaratonka in Slovenka leta 2016.

Dostopnost