V letošnjem šolskem letu smo v drugem oddelku posebnega programa naše šole sodelovali več ur pouka z učenci OŠ Antona Globočnika in s skupino Bobri iz Vrtca Postojne. Ker gostujemo že tri leta na tej šoli so nas učitelji n učenci te šole zelo dobro spoznali in so si želeli sodelovanja z nami na bolj konkreten način.

Z učenci podaljšanega bivanja, 2., 3.in 4. razreda, smo se zelo dobro spoznali med vajami za nastop za mednarodni festival Igraj se z mano v Ljubljani.

Spoznali smo tudi učence višjih razredov. Učenci našega programa radi kuhajo, tako smo se povezali z učenci, ki obiskujejo predmet sodobna priprava hrane, 6., 7. in 8. razreda OŠ Antona Globočnika. Skupaj smo skuhali čisto pravo kosilo z grahovo juho, piščancem in zelenjavo na žaru ter pečene banane s sladoledom.

Z vrtcem so se otroci povezovali, sodelovali, tekmovali in skupaj igrali med športom v različnih igrah štafete. Povabljeni smo bili na praznično ustvarjanje v decembru in na igro v otroškem kotičku v maju. Poslušali smo pravljico Deni Kragellj, Le morska zvezda. Potem pa smo ustvarjali lepe morske zvezdice in si na zadnjem srečanju izmenjali zvezde prijateljstva.

Skupaj smo pripravljali ure in sodelovali učitelji posebnega programa Vesna Bunderla, Nina Šajn, Metka Konestabo, učitelji OŠ Antona Globočnika Tina Verbič, ,Suzana Morel, Mateja Rupnik in iz vrtca Postojna Alja Jereb Malovrh, Helena Belčič in Polona Zenko.

VB

Dostopnost