Center Janeza Levca Ljubljana in Društvo za kulturo inkluzije sta letos organizirala 17. Mednarodni festival »Igraj se z mano«. Dogodki festivala se odvijajo v različnih mestih po Sloveniji in tujini. Dogajajo se v njihovih središčih in to zato, da se jih lahko udeleži čim več ljudi. Na dogodkih ‘Igraj se z mano’ se odvija mnogo stvari! Številne zabavne delavnice, športne in družabne igre, nastopi in še mnoge druge aktivnosti. Prireditve se vsako leto udeleži veliko število vrtcev, šol, zavodov, različnih organizacij in tudi posameznikov iz Slovenije in mnogo ljudi iz drugih držav. Festival želi pokazati, da je vsak človek enako pomemben. Vsak je unikaten, poseben, edinstven. 

Glavni dogodek festivala se vsako leto odvija na Kongresnem trgu v Ljubljani, kjer smo letos nastopali tudi učenci iz posebnega programa. Posebni program naše šole gostuje na OŠ Antona Globočnika. Učenci obeh šol in različnih programov se tako vsakodnevno srečujejo na hodnikih. Da pa ne bi ostalo samo pri naključnih srečanjih smo povezali skozi glasbo. Z učenci smo skupaj pripravljali glasbene nastope in tako so učenci ugotovili, da nas petje, ples in igranje združujejo, povezujejo, osrečujejo ter zbližujejo. Ob skupnih vajah so učenci ugotovili, da imajo marsikaj skupnega.

Na glavnem odru festivala smo skupaj zapeli in zaplesali. Ogledali smo si tudi različne delavnice, ki so bile ponujene med festivalom ter se pridružili različnim igram in delavnicam.

 

Oglejte si posnetek nastopanja in fotografije, ki povedo vse.

VB

https://youtu.be/Gk7_74FzZLc

https://youtu.be/xvWKg-LK8eY

Dostopnost