V torek, 16.5. 2023, smo se učenci posebnega programa udeležili 28. regijskih iger SOS Primorsko-Notranjske regije v Cerknici. Prireditelj tekmovanja je Specialna olimpijada Slovenije, sodelujeta pa tudi Zveza za šport invalidov Slovenije – paraolimpijski komite in Zveza Sožitje. Organizator letošnjih iger je bil Varstveno delovni center Postojna, enota Cerknica. Po otvoritveni slovesnosti, ki so jo popestrile učenke in učenci iz OŠ Cerknica z ritmično gimnastiko, nogometno akrobacijo, pevskim zborom ter slovenska akrobatska skupina iz Ljubljane Dunking Devils, je sledilo tekmovanje. Tekmovali smo v atletiki, individualnih elementih košarke in balinanju.

Na igrah so sodelovali OŠ Miroslava Vilharja Postojna, Cirius Vipava, CEUV Strunjan, OŠ Franceta Bevka Tolmin, OŠ Kozara Nova Gorica, Sklad Mitja Čuk, VDC Ajdovščina-Vipava, VDC Postojna, VDC Želva, enota Nova Gorica in VDC Nova gorica.

Učenci naše šole so bili zelo uspešni in so domov prinesli veliko medalj:

V teku  na 50 m smo dosegli 1 zlato, 1 srebrno in 1 bronasto medaljo.

V teku na 100 m smo dosegli 1 zlato, 3 srebrne in 3 bronaste medalje.

V tek na 200 m smo dosegli 1 zlato medaljo.

V teku  na 400 m smo dosegli 1 zlato, 1 srebrno in 1 bronasto medaljo.

Pri štafeti smo dosegli 1 zlato, 1 srebrno in 1 bronasto medaljo.

Pri met vortexa smo dosegli 2 zlati in 1 srebrno medaljo.

Kar je skupno kar 20 medalj.

Medalje je podeljeval paraolimpijec Tim Žnidaršič Svenšek.

In tako kot se glasi slogan specialno-olimpijskega gibanja: “Pustite mi zmagati, če pa ne morem zmagati, naj bom pogumen v svojem poskusu.“ so bili zmagovalci vsi, ki so tam poskušali.

Čestitamo vsem!!!

 

Dostopnost