Mesec april je mesec knjige. Obležila ga je tudi šolska knjižnica Osnovne šole Miroslava Vilharja Postojna. V sredo, 19. aprila 2023, smo v Kulturnem domu Postojna organizirali poseben večer, ki smo ga poimenovali Večer za knjigo. Obarvalo ga je 36 mladih, ki so se številnemu občinstvu predstavili z glasbo in besedo.

Šolske knjižničarke so v začetku marca razpisale literarni natečaj na temo knjig. Ob tem se je porodila zamisel za glasbeno-literarni večer, na katerega so povabile tudi Glasbeno šolo Postojna in bivše učenke. Na dogodku so poleg nagrajenih besedil predstavili poslanstvo šolskih knjižnic in zbirali sredstva za nakup knjižničnega gradiva, Uspelo nam je pridobiti 1.100 EUR sredstev za obogatitev skromne zbirke knjig, za kar se donatorjem, obiskovalcem in predvsem podjetju Kolektor,iz srca zahvaljujemo.

V petek, 21. aprila 2023 pa smo obeležili Noč knjige. 11 učencev je preživelo noč v knjižnici. Aktivno so sodelovali v različnih aktivnostih: preizkusili so se v iskanju zaklada, udeležili so se okrogle mize in razpravljali o knjigi Gorana Vojnoviča Sinica in taščica, se povzpeli na Sovič ter sodelovali na čarovniški delavnici. Noč je prehitro minila, a porodile so se številne nove zamisli.

Besedilo: Magdalena Svetina Terčon

Dostopnost