»Zima je prišla, snežinke padajo z neba. Pobelile so travo, pobelile so breg, utrle stezico in iskrice v otroških očeh. Vse je tako lepo, snežinke nas prebujajo, padajo nam na dlani in vsaka po svoje se topi. Zaplesale so snežinke lahnó, naj pričarajo vam zimsko pravljico.«

Na POŠ Hruševje smo s starši, starimi starši in drugimi obiskovalci preživeli prijeten popoldan. Hvaležni smo vsem, ki ste se odzvali našemu povabilu. Z laternami, v katerih so gorele svečke, smo se podali na krajši sprehod po bližnji okolici Hruševja. Učenci in učiteljice so v šolski telovadnici izpeljali kulturni program, ki je bil zimsko obarvan. V njem se je glasba prepletala s čudovitimi deklamacijami. Učenci so z ustvarjalnim gibanjem izražali ples snežink. Na stojnicah so bili izdelki, ki so jih učiteljicam pomagali izdelati učenci, pa tudi biojogurti iz ekološke kmetije Žgajnar iz Studenca pri Postojni. Ekološki kmetiji Žgajnar se za donacijo iskreno zahvaljujemo. Učiteljice smo za vse obiskovalce pripravile tudi sladko presenečenje, tako da smo ob čaju, soku in sladkih dobrotah tudi poklepetali.

Hvala vsem, ki ste s prostovoljnimi prispevki prispevali v šolski sklad.

Naj vas v prihajajočem letu vodijo snežinke radosti, veselja, zdravja in medsebojnega razumevanja. Tako bodo poti posute s svetlikajočimi se kamenčki v obliki snežink še prijetnejše, in veselje zimske pravljice se bo ob lučkah sreče, nadaljevalo skozi celo leto.

Prijetne prihajajoče praznike in srečno.

Martina Žnidaršič

Dostopnost